torek, 4. oktober 2011

RECEPT : PIRIN KRUH S SEMENI

Potrebujemo: 
1kg pirine moke
približno 200g semen 
1 kocka kvasa
štiri žlice oljčnega olja
800ml vode
sol



Vse sestavine zmešamo. Kvasa nisem posebej vzhajala, ampak sem ga nadrobila kar v moko. 
Oblikujemo hlebec in ga pustimo vzhajati pol ure.


Po pol ure ga še enkrat pregnetemo in ga potresemo s semeni.


Pečemo eno uro na 180 stopinj!


Kruh je res dober in dolgo obstojen, drobiti se je začel šele po treh dneh.
Dober tek!

3 komentarji:

  1. To moram pa nujn probat, ker zgleda odlično pa ni tolk zajeban za nardit :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Res ni težko. Samo ne ga predolgo gnesti, da ne bo preveč zbit!

    OdgovoriIzbriši
  3. Uh mnjam. A če ga dlje gneteš je bolj zbit?!?!? THAT's where I was wrong than. Moji polnozrnčki so ponavadi primeren nadomestek za tenis žoge. Bom probala manj masirat, pa da vidim.

    OdgovoriIzbriši