Potrebujemo:
1kg pirine moke
približno 200g semen
1 kocka kvasa
štiri žlice oljčnega olja
800ml vode
sol
Vse sestavine zmešamo. Kvasa nisem posebej vzhajala, ampak sem ga nadrobila kar v moko.
Oblikujemo hlebec in ga pustimo vzhajati pol ure.
Po pol ure ga še enkrat pregnetemo in ga potresemo s semeni.
Pečemo eno uro na 180 stopinj!
Kruh je res dober in dolgo obstojen, drobiti se je začel šele po treh dneh.
Dober tek!
To moram pa nujn probat, ker zgleda odlično pa ni tolk zajeban za nardit :)
OdgovoriIzbrišiRes ni težko. Samo ne ga predolgo gnesti, da ne bo preveč zbit!
OdgovoriIzbrišiUh mnjam. A če ga dlje gneteš je bolj zbit?!?!? THAT's where I was wrong than. Moji polnozrnčki so ponavadi primeren nadomestek za tenis žoge. Bom probala manj masirat, pa da vidim.
OdgovoriIzbriši