sobota, 6. avgust 2011

POČITNIŠKO BRANJE

Sem strastna bralka, pravi knjižnji molj. Ponavadi preberem približno deset knjig na mesec, odvisno od časa, ki ga imam na voljo. Ponavadi berem zvečer, v postelji in če je knjiga res dobra je ne zaprem preden se konča.

Največji užitek pa je branje na plaži. Ležiš v senci z dobro knjigo in hladno pijačo v roki. Super! Letos nisem veliko brala, saj je bil dopust precej aktiven. Namesto celodnevnega ležanja na plaži sva se s fantom odločila, da si bova ogledala tudi nekaj znamenitosti. Kakorkoli, običajno ne berem "ljubičev" in plehkih ženskih  romančkov. Na dopustu pa je stvar drugačna. Tako sta bili letos na bralnem seznamu dve knjigi. Kluunova Pride ženska k zdravniku naj bi nam strla srce. Pa ni ravno tako hudo. Malo te sicer stisne pri srcu, ko moški svojo ženo vara medtem ko ta umira. Knjiga ima tudi nadaljevanje z naslovom Vdovec. Verjetno jo bom prebrala, ker me zanima kako se je moški znašel po smrti žene. Knjiga je bila pri nas zelo popularna leto ali dve nazaj, in priznam da sem se tudi za to odločila zanjo. Stil pisanja je razgiban, pripoved se ne vleče in kar nekajkrat sem se pošteno nasmejala zraven.
Priporočam vsem, ki jih zanimajo odnosi med moškim žensko ob umiranju in tistim, ki bi se radi samo sprostili.

Prebrala pa sem tudi Into the wild ( V divjini ) , avtorja  Jona Krakauerja. To je zgodba o fantu, ki izhaja iz premožne družine. Vendar pa odnos s starši ni preveč dober. Glavni junak se odloči da bo sam nekaj mesecev preživel na Aljaski. Vendar pa mu ne gre vse po načrtih. Knjigo je napisal novinar, ki se je zaradi osebnih razlogov zanimal za usodo tega posebnega fanta. Pripoved je sestavil s pomočjo fantovih prijateljev, znancev, staršev in dnevnika, ki ga je fant pisal na Aljaski. Po tej knjigi je posnet tudi film, ki ga režiral Sean Penn. Dobil je veliko odličnih kritik, tako da je naslednji, ki ga bom pogledala.








Ni komentarjev:

Objavite komentar